Facebook Founders Hustru er ret fantastisk ... Her er hvorfor
-- Advertisement --

Priscilla Chan husker det øjeblik, hun besluttede sig for at blive læge.

Hun var en 21-årig undergrad ved Harvard College, der arbejder på et efterskoleprogram for studerende fra et nærliggende boligprojekt med lav indkomst. En af de studerende, en ung pige, var gået væk i nogle dage. Da hun vendte tilbage, var Chan chokeret over at finde ud af, at pigens to forender var brudt.


Image title"Jeg var oversvømmet og overvældet," Chan ville fortælle Facebooks COO Sheryl Sandberg mere end et årti senere. "Hvad skete der? Har nogen skadet hende? Har hun fået hjælp til dette? Og hvad kunne jeg have gjort for faktisk at forhindre dette? "


Det var et øjeblik, der førte Chan til UCSF Chool of Medicine og antændte også sin interesse for uddannelse. Hurtig fremad 10 år er Chan nu en autoriseret børnelæge og en lærer, der har grundlagt sin egen skole. Hun er også den første dame fra Facebook, kone og partner til Silicon Valleys mest kendte teknologiske eksekutør, Mark Zuckerberg, og mor til en 1-årig datter - med en anden på vej - og den mest kendte hund på internettet, en Ungarske fårehunde navngivet dyr.Men i de sidste 18 måneder har Chan tilføjet et nyt job til sit CV: Hun har også ansvaret for, hvad der sandsynligvis vil være en af de mest velfinansierede filantropier i menneskets historie.


Chan driver den daglige drift af Chan Zuckerberg Initiative, det filantropiske investeringsselskab, hun skabte hos sin mand i slutningen af 2015, meddelte sammen med deres første datter, Maxs fødsel.


Kendt mere kollektivt som CZI, har den relativt nye indsats en ambitiøs tagline: "Fremme af det menneskelige potentiale og fremme lige muligheder." Praktisk set betyder det, at Chan og Zuckerberg fokuserer på at forbedre brancher som uddannelse, medicin og endda kriminalsystemet. Nogle af deres bestræbelser har været ligefrem og bør have en øjeblikkelig virkning. Tidligere i år donerede CZI for eksempel ca. $ 3 millioner til et nonprofit, der giver studerende rundt om i landet gratis øjeneksaminer og briller.Andre planer er så ambitiøse og store, at de virker næsten fantastiske. I efteråret lovede CZI $ 3 mia. I løbet af det næste årti for at forsøge at "helbrede alle sygdomme" i deres datters levetid. Chan har været vokal om organisationens engagement i at forsøge at kortlægge hver celle i menneskekroppen, og CZI bruger $ 50 millioner i løbet af de næste fem år til at finansiere forskning fra forskere og ingeniører, der kalder "investigators", ligesom denne Stanford professor udvikler en $ 1 mikroskop. Chan arbejder også med Summit Public Schools i Californien for fundamentalt at ændre uddannelsessystemet - hun ønsker, at eleverne rundt om i landet skal undervises forskelligt.


For at forsøge at gøre disse ideer til virkelighed har Zuckerberg og Chan lovet at bruge 99 procent af deres Facebook-formue over deres levetid for at hjælpe med at opfylde dette engagement. I dag er denne formue mere end 63 mia. Dollars, og Zuckerberg er begyndt at sælge sine Facebook-aktier for at finansiere deres indsats.


Til kontekst vil Bill og Melinda Gates Foundation, en af verdens fremtrædende filantropier og den ene CZI, sandsynligvis blive sammenlignet med i de kommende år, havde en bevilling på næsten $ 40 milliarder i 2015, uden at inddrage yderligere 37 milliarder dollar, det allerede havde givet væk.-- Advertisement --


-- Advertisement --